Faydalı yağlar içeren kuruyemişler

26-10-2020 14:56
Faydalı yağlar içeren kuruyemişler

Özellikle obezite ve kalp hastalıklarını önleyici olduğu belirtilen, E vitaminine sahip olan kuruyemişlerin içindeki sağlıklı yağlarından faydalanmak için günlük olarak tüketilmesi gerekmektedir.

İşte yararlı yağlar içeren kuruyemiş ve tahıllar listesi…

Çam fıstığı

Bir omega-6 doymamış yağ asidi olup, omega-6 grubu temel yağ asitleri vücutta; enerji üretimi, kan akışındaki oksijenin yayınımı, hemoglobin üretimi ve kolesterol seviyelerinin düşürülmesi, beyin ve sinir dokularının gelişimini sağlar.

Pikan cevizi

İçinde çok yüksek miktarda tokoferoller bulunur. Kansere karşı direnci artırır ve cildin gençleşmesini sağlar.

Yer fıstığı

Yer fıstığını doymamış bir yağa sahiptir. Başta kanser, meme kanseri, mide yanması, gastrit ve mide ekşimesine iyi geliyor. İçeriğindeki yağ, kandaki şeker oranın dengelediği gibi enerji veren bir maddedir.

Kabak çekirdeği

Kabak çekirdeği, kalp sağlığına, diyabete iyi geldiği gibi bağışıklık sistemini güçlendiren ve tüketilmesi gereken bir yağa sahiptir.

Susam

Uzmanlar büyüme çağındaki çocukların süt ve süt ürünleri, kuru yemişlerin yanı sıra susam tüketmelerini öneriyor. Kemik erimesi, ağız ve diş sağlığı, cilt bakım ve sağlık alanında birçok soruna iyi geldiği gibi içindeki doymamış yağ sayesinde gelişme çağındaki çocukların kemiklerini de güçlendiriyor.

Keten tohumu

Salata, yoğurtlu mezeler ve ekmek yapımında kullanılan keten tohumu barındırdığı yağ ile sağlıklı bir besindir. Sahip olduğu lif sayesinde kabızlık ve mide rahatsızlıklarına iyi geliyor.

Chia tohumu

Barındırdığı yüksek lif ve protein oranıyla sağlıklı beslenmek isteyenler Chia tohumunu tüketiyor. Faydalı bir yağa sahip olan chia tohumu zayıflama konusunda da yardımcı oluyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.