Elma çayı nasıl yapılır? Elma çayı tarifi!

16-02-2021 17:05
Elma çayı nasıl yapılır? Elma çayı tarifi!

İçeriğinde kuersetin ve kateşin gibi antioksidan maddeler bulunan elma çayında vücut için faydalı minerallerin yanı sıra A, D, E, B6 ve C vitamini bol miktarda yer alır.

Elma çayı nedir?

Metabolizmanın sağlıklı kalmasına ve hastalıklara karşı korumaya yardımcı olan elma çayı hakkında merak edilenler için aşağıdaki yazıyı okuyabilirsiniz.

Elma çayı, kaynatılarak yapılan ve tarçın, karanfil, zencefil, ayva, nane, zerdeçal ve limon ile birlikte lezzetlendirilerek içilebilen bir karışımdır.

Elma çayı nasıl yapılır? Elma çayı tarifi!

Elma çayını evde kendiniz çok pratik şekilde demleyebilirsiniz. Web sitemizden satın aldığınız elma çayı karışımını demlik içerisine 2 bardak su ilave ederek atın. Orta ateş üzerinde kaynatın ve demliğin altı kapatılarak 10 dakika demlemeye bırakın. Elma çayı tarifiniz hazır, afiyet olsun.

Tatlı ve lezzetli bir içecek olan elma çayı ılık veya soğuk olarak tüketilebilir.

Evde kendi kuruttuğunuz elma kabuklarını veya elma çayı tozunu da aynı biçimde demleyebilirsiniz. Antik Kuruyemiş online mağazasındaki diğer elma çayı çeşitleri ise paket elma çayı, meyve parçacıklı olarak yer almaktadır.

Elma Çayının Faydaları Nelerdir?

– Ateroskleroz, kalp krizi riskini azaltarak kalp sağlığını korur.

– Bağışıklık sistemini güçlendirir.

– Enerji verir.

– Diyabetin tedavisinde yardımcı olur.

– Kemikleri güçlendirir.

– Vücuttan iltihabı ve ödemi atar.

– Bağırsakların çalışmasını düzenler.

– Baş ağrısına iyi gelir.

– Kilo vermeye yardımcı olur.

– Kötü kolesterolü (LDL) düşürür.

– Kan şekerini düzenler.

– Kabızlığa iyi gelir.

– Kemikleri güçlendirir.

– Belirli kanser türlerini önlemeye yardımcı olabilir.

– Alzheimer gibi nörolojik rahatsızlıklara karşı koruyucudur.

ÖNEMLİ NOT: Vücut için pek çok yararı bulunan elma çayı birçok yönden sağlıklı bir içecektir. Elma çayın bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak elmanın ait olduğu meyve ailesine duyarlı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Ne sıklıkta tüketebileceğinizi beslenme uzmanına ve doktorunuza mutlaka danışmakta fayda vardır.

Hamileler Elma Çayı Tüketebilir mi?

Dünya ve ülkemiz çapında oldukça sık bir şekilde tüketilen aynı zamanda vitamin deposu olan elma, faydaları konusunda oldukça zengin bir meyvedir. Gebelerin elma çayı içmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Bununla birlikte mide bulantısı ve mide ekşimesi problemini gidermeye destek olur.

Elma Çayı Kilo Verdirir mi?

Elma çayı, metabolizma hareketlerinin daha hızlı çalışmasını sağlar. Bu yüzden de kolayca kilo vermeye destek olur. Elma çayı içtikten hemen sonra mutlaka egzersiz yapılması gerekir. Yürüyüş yaparak, hareket ederek elma çayının kilo konusundaki faydalarını görmek mümkündür. Sürekli bir biçimde tüketildiği zaman haftada 3 kilo vermek kesin olacaktır.

Bebekler Elma Çayı İçebilir mi?

Elma, alerjen bir madde içermediğinden bebeklere gönül rahatlığı ile verilebilir. Ancak bebeklerin ek besine geçmiş olması önemlidir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.