Tuzlu fıstık nasıl elde edilir, faydaları nelerdir?

15-09-2021 15:35
Tuzlu fıstık nasıl elde edilir, faydaları nelerdir?

Kuruyemiş olarak tüketilen yer fıstığı baklagiller ailesinin sevilen üyelerinden biridir. Bu lezzetli fıstık çeşidi çoğunlukla tuzlu, tuzsuz ve çiğ olarak tercih edilir. Kalabalık ortamlarda tüketilmesiyle öne çıkan tuzlu fıstık en çok tüketilen yer fıstığı türüdür. Genç ve yetişkin fark etmeksizin her yaştan insan tarafından sevilerek tüketilmektedir. Tuzlu fıstık hakkında merak edilen bir diğer konu ise tuzlu fıstığın nasıl yapıldığıdır. Tuzlu fıstık nasıl kavrulur, tuzlu fıstık nasıl elde edilir, içinde hangi bileşenler vardır gibi soruların yanıtlarına yazının devamında yer vereceğiz.

Tuzlu fıstık nasıl elde edilir?

Muhabbetin ve kalabalık ortamların çerezi olarak da bilinen tuzlu fıstık, yer fıstığının işlem görmesiyle elde edilir. Un, su, tuz ve limon tuzu ile kavrulan yer fıstığı bunun yanı sıra bir dizi işlemden geçirilerek tuzlu fıstık adını alır. Dünyanın hemen her yerinde çok sevilen bir besin kaynağı olarak tüketilir. Her kuruyemiş çeşidi bu fıstık çeşidi de protein, yağ, vitamin, karbonhidrat ve mineraller açısından zengindir.

Tuzlu fıstığın faydaları hakkında bilgi edinmek isteyecek olursak, yaptığımız bazı internet aramalarında şu bilgiler karşımıza çıkıyor. İlk olarak Milliyet’te yer alan haberin detaylarına bakalım;

Kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Cinsel arzuyu ciddi bir şekilde artırır. Kolesterolü düzenlemeye yardımcı olur. Kan dolaşımını önemli ölçüde hızlandırarak zihni güçlendirir. Bu sayede anlama, öğrenme, kavrama gibi çeşitli beyin fonksiyonlarının daha kolay ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesini sağlar.

Yer fıstığı nasıl tüketilmeli?

İlk paragrafta da belirttiğimiz gibi baklagiller ailesinin bir üyesi olan yer fıstığı, yalnızca kuruyemiş olarak tüketilmez. Özellikle Amerika bölgesinde yer fıstığı, fıstık ezmesi halinde tüketilmektedir. Yer fıstığının tüketim şekilleri şunlardır:

 

Kuruyemiş olarak kalabalık ortamlarda tercih edilir. Çeşitli fırın mamulleri için çörek ve kurabiye içerisine konularak tüketilir. Fıstık ezmesi şeklinde tüketilebilmektedir. Özellikle spor yapanlar için şeker ihtiyacını karşılamada kullanılan fıstık ezmesi benzersiz bir protein kaynağıdır. Yer fıstığından elde edilen fıstık ezmesi tarifi için buraya tıklayın.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.