Sahurda ve İftar sonrasında tüketebileceğiniz sağlıklı atıştırmalıklar

03-05-2021 13:28
Sahurda ve İftar sonrasında tüketebileceğiniz sağlıklı atıştırmalıklar

Sahurda veya iftar sonrasında atıştırmalık olarak tüketilebilen çiğ kuruyemişler protein ihtiyacınızı karşılamada destek olmaktadır.

 

Aşağıda oruç ibadeti sonrasında da tüketebileceğiniz faydaları saymakla bitmeyen çiğ kuruyemiş ve kuru meyveleri sizler için bir araya getirdik.


Chandler ceviz içi: Ceviz tokluk hissi vererek kilo kontrolüne yardımcı olur. Ceviz en çok aperatif olarak yenir ancak salatalara, makarnalara, çorbalara ve unlu mamullere de eklenebilir. Ceviz, doymamış olarak bilinen faydalı yağlar açısından daha zengindir. İçeriğinde Alfa-linolenik asit (ALA) olarak adlandırılan nispeten yüksek miktarda omega-3 yağ asidi vardır. Ceviz ayrıca özellikle linoleik asit adı verilen bir omega-6 yağ asidi bakımından zengindir.


Çiğ fındık içi: Fındığın içinde bulunan kalsiyum ve magnezyum sayesinde kas ağrıları ve krampların önlenmesine de yardımcı olur. Özellikle de çiğ fındık tüketmek bu sorunlardan kurtulmanıza yardımcı olur.


Çiğ badem içi: Badem, vücudun işlevi için elzem maddeler içerir. Bunlardan biri de magnezyumdur. Bademde yüksek miktarda bulunan magnezyum vücutta yorgunluğun giderilmesini sağlarken kas fonksiyonlarının düzenli çalışmasında etkilidir.


Çiğ kaju: Kajunun içeriğinde kasları ve damarları rahatlatan magnezyum minerali vardır. Bu mineral ayrıca kemik sağlığının korunmasında etkilidir.


Çiğ Antep fıstığı: Antep fıstığı en düşük kalorili kuruyemişler arasında yer almaktadır. Protein miktarı çok fazla olmasına rağmen kalori miktarının düşük olması Antep fıstığını oldukça değerli kılmaktadır.


Altın çilek: Antik Kuruyemiş’te kuru meyve olarak satın alabileceğiniz altın çilek, dünyanın en yüksek lif oranına sahip olan bir meyvesidir. Güçlü bir antioksidan olan altın çilek kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Spor yapanlar için tatlı deposu olarak ihtiyaca göre dengeli olarak tüketilebilir.


Çekirdeksiz siyah üzüm: Siyah üzüm diğer üzümlere göre daha yüksek bir antioksidan içeriğine sahiptir. Lif ve su içeriği bakımından zengindir. İçeriğindeki C vitamini sayesinde hücre yenilenmesine katkı sağlar.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.