Okul dönemindeki çocuklar için beslenme önerileri

03-09-2021 13:58
Okul dönemindeki çocuklar için beslenme önerileri

Okula dönüş başladı!

Yaklaşık iki yıldır dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle eğitim hayatı tüm kademelerde kesintiye uğradı. Aşılama sayesinde yeni vakaların düşmesi okulların yeniden yüz yüze eğitimle açılmasına olanak verdi. Bu kapsamda Türkiye’de örgün eğitim hayatı 6 Eylül 2021’de başlayacak. Lise ve önce dönemde çocuklar nasıl beslenmeli? Büyüme çağında olan çocuk ne kadar kuruyemiş tüketmeli? Okul dönemindeki çocuklar için beslenme önerilerini bu yazıda bulabilirsiniz. Büyüme çağında olan çocukların mutlaka tüketmesi gereken kuruyemişleri sizler için derledik.

Okul dönemindeki çocuklar için beslenme önerileri

İlkokul ve gelişim çağında olan çocukların okuldaki performansını olumlu yönde etkileyecek olan bazı kuruyemişler fındık, ceviz, bademdir. Bunlar kabuklu yemişler sınıfından B grubu vitaminler, mineraller, yağ ve protein açısında zengindir. Günde 4 tam ceviz veya 12 adet çiğ badem, fındık, fıstık, kaju yeterli olacaktır.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA’ya Göre,

FDA düşük kolesterol içeren diyetin bir parçası olarak günde 50 g kuruyemiş tüketiminin kalp sağlığını riskini azalttığını ve bu ibarenin tüm kuruyemiş paketlerinin etiketlerine yazılması gerektiğini onaylamıştır.

Kaynak: renklidiyet.com

 

Büyüme çağındaki çocuklar için kuru üzüm tüketimi

Kuru üzüm, içerdiği polifenoller, fenolik asitler ve tanenler sayesinde yemek sonrası gereken insülin etkisini düşürür, şeker emilimini hafifletir ve tokluk hissi verir. Üzümde bilinen 20 antioksidan vardır. Siyah üzümdeki antioksidan sayısı, beyaz üzümden daha çoktur.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü'nün verdiği bilgilere göre; üzüm ve pekmez proteince fakir olmalarına karşın, iyi birer diyet gıdadır. Büyüme dönemindeki çocukların iyi beslenmesi için aldıkları protein ve aminoasitler dengeli olmalıdır. Bu denge, anne sütünden sonra kuru üzüm ve pekmezde bulunur. Ayrıca Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından kuru üzümün amino asitler yönünden gerekli dengeyi sağladığı kabul edilmiştir. Antik Kuruyemiş online mağazasından sipariş verebileceğiniz üzüm çeşitlerini buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

 


 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.