Nar Çiçeği Çayı Nasıl Demlenir?

05-01-2021 17:24
Nar Çiçeği Çayı Nasıl Demlenir?

Doğadaki en değerli bitkilerinden biri olan nar meyvesinin, tanelerinin yanı sıra kabuğu ve çiçeği de şifa kaynağıdır.Bu bitkinin en çok tüketileni ise çayıdır. Nar çiçeği çayının faydaları ise en merak edilen konulardan biridir. Peki nar çayı nasıl tüketilir? Nar çayının vücudumuza faydalarını ve detayları bu yazıda bulabilirsiniz.

Nar çayı, nar ağacının çiçeğinden elde edilir. Nar meyvesi olgunlaşmadan önce çiçek açar ve meyve bu çiçeğin içinden oluşur. Genellikle küçük meyve veren ağaçların çiçeklerinin hasadı yapılır. Bu hasadın ardından çiçekler işlenerek demlenebilir hale getirilir.

Nar Çayının Faydaları Nelerdir?

Nar çiçeğinden elde edilen çayın insan vücuduna birçok faydası bulunmaktadır. Nar çiçeği çayının özellikle mevsiminde tüketilmesi bir çok hastalığında önüne geçmekte ve tedavilerinde yardımcı niteliği taşımaktadır. Nar çayının faydaları şu şekilde sıralanabilir;

Narın içinde bolca C vitamini bulunmaktadır. Bu özelliği çiçeğinden gelmektedir. Bu nedenle de nar çiçeğindeki c vitamini vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmek için ideal bir çaydır.

Nar çiçeği çayının rahatlatıcı bir etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle de ruhsal ve bedensel yorgunluğa iyi gelmektedir.

Nar çiçeği çayı kanserli hücrelerin ölmesinde de oldukça etkilidir. Bu nedenle de kanserli hücrelerin çoğalmasını engeller.

Nar çiçeği çayı böbreklere de iyi gelmektedir. Özellikle taş ve kum oluşumunu ve iltihaplanmanın önüne geçmektedir.

Nar çiçeği doğal bir ağız bakım suyudur. Bu nedenle de içilmesinin yanında gargara yapılması ağız sağlığını korumak için oldukça etkilidir.

Bağırsakların düzenli çalışmasına da etki ederek özellikle kurt oluşumunun önüne geçer.

Nar çiçeğinin en büyük etkisi ise kolesterol dengeleyici olmasıdır. Kolesterol hastaları için uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Nar Çiçeği Çayı Nasıl Demlenir?

Nar çiçeği çayı klasik demlemenin yanı sıra filtre yöntemi ile yapılabilmektedir. Standart demlemenin yanı sıra filtreleme ile yapıldığı takdirde yaklaşık 80 derecelik sıcak suyun içine bir kaçık nar çiçeği konulması yeterlidir. Bu işlemin yapılmasının ardından bir kaşık yardımı ile 3 - 4 dakika karıştırılmasından sonra süzülerek veya direk olarak servis yapılarak tüketilebilir. Klasik demleme modelinde yaklaşık 5 dakika kadar sıcak suyun kapatılmasının ardından demlemeye bırakılmalıdır.

Nar Çiçeği Çayı Hazırlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Nar çiçeği çayının hazırlanmasındaki en temel püf nokta demlenme süresidir. Demleme yöntemi ile yapılan çayın minimum 5 dakika bekletilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra nar çiçeği çayının içine bir miktar bal konulması veya limon sıkılması lezzetini ve şifa etkisini artıracaktır.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.