Kuşburnu çayı nasıl yapılır? Kuşburnu çayı tarifi

29-10-2020 16:36
Kuşburnu çayı nasıl yapılır? Kuşburnu çayı tarifi

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için kuşburnu çayının oldukça etkili olduğunu dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Melisa Karataş, kuşburnunun C vitamini içeriği en yüksek olan çaylardan biri olduğunu söyledi. Bugüne kadar pek bilinmese de kuşburnu portakal ve mandalina meyvesine göre onlarca kat daha fazla C vitaminine sahiptir. Ekşi aromasıyla ağızda harika bir tat bırakan kuşburnu soğuk havalarda en çok tüketilen bitki çaylarından biridir. Antik Kuruyemiş online mağazasında bulunan kuşburnu çayını birçok farklı şekilde tüketebilirsiniz. Kuşburnu nasıl tüketilir? Kuşburnu çayının yan etkileri nelerdir? Kuşburnu içecek tozunu sıcak suda karıştırarak tercih edebileceğiniz gibi tane halinde ve poşet çay olarak da içebilirsiniz. Grip ve soğuk algınlığına karşı kalkan vazifesi gören C vitamini kontrollü bir şekilde tüketilmelidir. Kuşburnu hakkında merak edilenler yazının devamında...

Kuşburnu portakaldan 40 kat daha fazla C vitamini içeriyor

C vitamini açısından zengin besinlerden olan kuşburnunun portakal ve mandalinadan daha fazla C vitamini içerdiğinin altını çizen Diyetisyen Karataş, "Her sabah kahvaltıda kuşburnu reçeli, kuşburnu marmeladı, kuşburnu suyu tüketmek bağışıklık sisteminizi daha etkili şekilde güçlendirecektir. 100 gram kuşburnu, 100 gram portakaldan 40 kat daha fazla C vitamini içerir. Bu yüzden portakal yerine aynı miktarda kuşburnu tüketirseniz, vücudunuzun ihtiyacı olan C vitaminini karşılamış olursunuz. Bu değerli vitamin çözündüğü için vücutta depolanmaz. Yani dün yediğiniz kuşburnu veya portakalın bugün size faydası olmaz. Bu nedenle günlük olarak C vitamini almamız gereklidir" dedi. Kuşburnu hakkında merak edilen diğer bir soru ise yan etkilerinin olup olmadığıdır.

Kuşburnu portakaldan 40 kat daha fazla C vitamini içeriyor!

Kuşburnu meyvesinin bu kadar faydasını anlatmışken bir de tarif verelim istedik. Diğer bitki çaylarının aksine küçük taneleri olan kuşburnu meyvesi demlenmeden önce küçük bir işlemden geçirilmelidir. C vitamini deposu olan kuşburnu çayı nasıl yapılır? Kuşburnu çayı tarifi yazının devamında…

Kuşburnu çayı nasıl yapılır? Kuşburnu çayı tarifi

Bir tatlı kaşığı kuşburnu çayınız için yeterli olacaktır. Bu miktar 5-7 tane tekabül etmektedir. Taneli bir meyve olan kuşburnu demlenmeden önce ezilerek çatlatılır. Bunun için bir havan kullanabilirsiniz. Kuşburnu meyvesi sert bir kabuğu var gibi görünse de hafifçe bastırarak çatlayabilir. Bu sebeple sarımsak ezer gibi çok sert hareket etmenize gerek yoktur. Çatlayan taneler daha sonra sıcak suda 10 dk. süreyle demlemeye alınır. Süzgeç yardımıyla bir elekten geçirilir ve bardağa alınır. Kuşburnu çayınız hazır. Antik Kuruyemiş online mağazasından satın alabileceğiniz kuşburnu çayını çubuk tarçın ile tüketebilirsiniz.

Dökme ve paket çay çeşitlerini buraya tıklayarak keşfedebilirsiniz. 

Kuşburnu çayının yan etkileri nelerdir?

"ASTIMI VE SİVİLCESİ OLANLAR FAZLA TÜKETMELİ"

C vitamininden zengin olan besinlerin özellikle mevsim geçişi yaşanan bu dönemde sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini vurgulayan Dyt. Melisa Karataş önerilerini şöyle sıraladı: "Özellikle 25 yaş altı için 1000 mg C vitamini alınması grip için koruma kalkanı oluşturmaktadır. Bunu günlük olarak 7 ila 8 adet kuşburnu, 1 orta boy kivi, 1 orta boy portakal veya greyfurt arasında tercih yaparak sağlayabilirsiniz. 25 ve 50 yaş arasındaki kişilerde ise bu doz biraz daha yüksektir. Düzenli alkol ve sigara kullananlar, depresyon, diyabet, astım, akne, sindirim sistemi ile ilgili rahatsızlıkları olanların daha fazla C vitamini almalarını önermekteyiz. C vitamini içeren yiyeceklerin yemeklerden yarım saat önce tüketilmesinde fayda vardır. C vitamini bakımından zengin bir beslenme listesi için diyetisyene veya doktorunuza danışabilirsiniz."

Daha fazla bitki çayı tarifi için tıklayın!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.