Himalaya tuzu nedir, nerelerde kullanılır?

01-07-2021 09:49
Himalaya tuzu nedir, nerelerde kullanılır?

Himalaya tuzu nedir?

Himalaya tuzu aynı zamanda turuncu tuz veya penbe tuz olarak da bilinir. Bu tuz çeşidi, Himalaya Dağları’nın güneyinde, Pakistan’daki tuz madenlerinden elde edilir. İçerisinde birbirinden farklı ve yararlı mineralleri barındırır. Himalaya tuzu nerelerde kullanılır, yemeklerin dışında hangi alanlarda tercih edilir? İşte detaylar...

Himalaya tuzu nasıl tüketilir?

Himalaya tuzunun oluşumu yıllarca sürdüğü için suda çözülmesi de zaman alır. Yemeklere, su içinde eritildikten sonra konması tavsiye edilir.

Himalaya tuzu nerelerde kullanılır?

Cilt ve ayak bakımında da sıklıkla kullanılır. İçerdiği mineraller hem akne ve sivilce oluşumunu önlemede hem de vücut dolaşım sisteminin etkin çalışmasında etkilidir. Himalaya tuzu, aynı zamanda rahatlatıcı etkiye sahiptir. Ciltte bakım kürü olarak, banyoda da banyo tuzu olarak kullanıma uygundur.

Himalaya tuzu ile dekorasyon yapılır mı?

Himalaya tuzu, lamba olarak da kullanılır. Himalaya tuz lambaları yaydıkları negatif iyon vasıtası ile doğal hava temizleyici işlevi görürler. Negatif iyon; fiziksel ve ruhsal yorgunluklara iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve konsantrasyonu artırır.

Bu çerçevede, Himalaya tuz lambaları da özellikle iç mekanlarda bilgisayar, TV ve mobil cihazlardan yayılan radyasyonu azaltmak; iş yerlerinde verimliliği ve konsantrasyonu artırmak için kullanılır.

Antik Kuruyemiş online mağazasında toz ve tane olarak iki çeşidi bulunan Himalaya tuzunu hemen sipariş verebilirsiniz.

Kaynak: Yemek.com

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.