Çekirdek nasıl kavrulur? Evde çekirdek kavurma işlemi!

19-03-2021 16:32
Çekirdek nasıl kavrulur? Evde çekirdek kavurma işlemi!

Çekirdek nasıl kavrulur konusuna gelmeden önce kuruyemişlerin kavrularak tüketilmesinden bahsedelim. Ara öğünlerin ve sağlıklı yaşamın vazgeçilmezleri kuruyemişler, çiğ ve kavrulmuş olarak temelde 2 farklı şekilde tüketilir. Kuruyemişlerde deformasyon, tat değişikliği gibi tüketimi engelleyecek faktörler diğer gıda maddelerinin aksine işlem gördükçe etki gösterir. Yani birçok ürün katkı maddeleri ve paketlemeyle uzun süre dayanıklılığını korurken, kuruyemişler için ürünün işlenmemiş ve çiğ olması tazeliğini, tüketim ömrünü artırır. Kavurma veya benzeri yöntemlerle çeşitli işlemden geçen kuruyemişler çiğ kuruyemişlere göre daha kısa sürede bozulma gösterir.

Bazı kuruyemiş çeşitlerini çiğ olarak satın alıp, tüketeceğiniz zaman evde pratik yöntemlerle kavurarak servis edebilirsiniz. Bunlardan biri de popüler kuruyemiş olan ay çekirdeğidir. Antik Kuruyemiş’ten satın alabileceğiniz çiğ ay çekirdeklerini evde pratik yöntemlerle kavurabilir, tuz oranını istediğiniz biçimde ayarlayabilirsiniz.

Ay çekirdeği nasıl kavrulur?

Evdeki fırında çekirdek kavurma yöntemi

Bu işlem için bir kerede ortalama 1 kg ay çekirdeği kavurabilirsiniz.

Nasıl yapılır?

Bunun için Antik Kuruyemiş online mağazasından satın aldığınız çekirdekleri fırın tepsisine serpmek ve tepsiyi de fırına yerleştirip fırın ısısını 170-180 dereceye ayarlamanız yeterli. Ardından çekirdeklerin istediğiniz kadar kavrulduğuna karar verdiğiniz anda fırını kapatıp çekirdeklerinizi servis etmeden önce soğumaya bırakabilirsiniz. Fırında çekirdek kavurma yöntemi için, pişirme süresi ortalama 15-20 dakikadır. Bununla birlikte, eğer kavrulmuş çekirdeği tuzlu çekirdek elde etmek isterseniz tepsiye serpiştirdiğiniz çekirdeklerin üzerine 1 yemek kaşığı un serpmeniz gerekir. Ardından bir avuç tuzu bir bardak su ile iyice karıştırmalı ve tuzlu suyu da tepsideki çekirdeklerin üzerine dökmelisiniz.

Son olarak tüm çekirdeklerin tuzlu suya bulandığından emin olmak için çekirdekleri karıştırıp fırına verebilirsiniz. Böylece ay çekirdeği nasıl tuzlanır sorusuna da yanıt bulduğumuza göre bir diğer çekirdek kavurma yöntemine geçebiliriz.

Ay çekirdeği

Tavada çekirdek nasıl kavrulur?

Ay çekirdeğini kavurma yöntemleri arasında özel kavurma makinesi ve ev tipi fırın dışında tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem ise çekirdeği tavada kavurmaktır. Mutfağınızdaki tavaya koyduğunuz çiğ ay çekirdeklerini orta ateşte sertleşene kadar kavurun. Eğer tuzlu kavrulmuş çekirdek elde etmek istiyorsanız, kavurma işleminden önce çekirdekleri bu yöntemi kullanarak un ve tuzlu su ile karıştırmanız yeterli olacaktır. Fakat bu işlem sırasında çekirdeklerin yanmaması için ocağın başından ayrılmamanız gerekmektedir.

Mikro dalgada çekirdek nasıl kavrulur?

Antik Kuruyemiş’ten satın alabileceğiniz çekirdekleri kısa sürede kavurmanında bir başka pratik yolu ise mikro dalga tercih etmektir.

Nasıl yapılır?

Buna göre yine dilediğiniz gibi tuzlu veya tuzsuz olarak hazırladığınız çekirdekleri mikrodalga fırında 800W gücünde 4 - 5 dakika kadar kavurarak sonuca süratle ulaşabilmeniz mümkün. Fırından çıkan kavrulmuş çekirdekleri ise afiyetle tüketebilirsiniz.

Her kuruyemiş çeşidi gibi kavrulmuş çekirdek de uzun süre hava ile temas ederse tazeliğini yitirir. Bu durumu engellemek ve ürünleri taze tüketmek için kavurduğunuz miktarı o sırada servis etmelisiniz. Ayrıca uygun saklama koşulları da kuruyemişlerin tazeliğini korumasına yardımcı olacaktır.
Dakota çekirdek

Kuruyemiş nasıl taze kalır?

Antik Kuruyemiş’ten sipariş ederek satın alacağınız tüm kuruyemişler kilitli ambalajlarda teslim edilir. Bu poşetlerin birkaç özelliği bulunmaktadır. Bunlardan ilki kilitli yapısının bulunmasıdır. Antik Kuruyemiş poşetleriyle gönderilen kuruyemişler, üzerindeki kilit sayesinde tüketildiği kadar ürünü içinden alınıp, kalan kısmı tekrar kilitlenirse uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Bunun yanı sıra kuruyemişleri çiğ olarak tüketmek ve istenildiği takdirde tüketeceğiniz kadar kavurmak ürünün kullanım ömrünü uzatır.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.