Altın otunun faydaları! Altın otu neye iyi gelir?

12-03-2021 14:23
Altın otunun faydaları! Altın otu neye iyi gelir?

Son zamanlarda oldukça merak edilen ve adını renginden alan altın otu birçok internet kullanıcısı tarafından araştırılmaya başlandı. Bilimsel adı Helichrysum Arenarium olan otun sindirimi kolaylaştırması, eklem ağrılarına iyi gelmesi ve mide dostu olmasıyla biliniyor.

İşte Diyetisyen Berna Göbeloğlu’ndan altın otunun faydalarıyla ilgili çok önemli tavsiyeler…

Altın otunun sindirim sistemini düzenlemesinin yanı sıra yağ yakımına da önemli katkısı olduğunu ifade eden Diyetisyen Berna Göbeloğlu, "Doğadan gelen sağlık altın otu, özellikle bu dönemlerde çok fazla evde kaldığımız için kabızlık problemi yaşayan bireylerde sindirim sisteminin iyileştirilmesine yardımcı oluyor. Mide ve bağırsak dostu, yemeklerden bir saat öncesinde bir fincan kadar içmek kabızlığa iyi geliyor" dedi.

Altın otunun faydaları ve yan etkileri

Öncelikle çocuklar, gebe ve emzikli bireyler altın otunu kullanmamalı. Onun dışında kronik hastalığı olan bireylerde mutlaka doktora danışılarak kullanılmalı. Sağlıklı bireyler günlük bir fincan yani bir tatlı kaşığı kadar altın otu bitkisini kullanabilirler. En büyük özelliği ödem atması, idrar söktürücü olduğu için C vitaminiyle de birleşince yağ yakımına destek oluyor. Cilt problemlerine çok iyi geliyor özellikle altın otu yağı, hemoroid olan bireylerde hastalığın iyileşmesinde faydalı.

Altın otu çayı nasıl yapılır?

Altın otu çayı demlemek için bir bardak sıcak suyun içine 3-4 adet altın otu çiçeği atın ve 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Çiçeklerini süzüp tüketin. Tadı acı olduğu için 1 çay kaşığı bal ile tatlandırabilirsiniz.

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.