Kurutulmuş domates tozu nedir?

27-01-2021 21:49
Kurutulmuş domates tozu nedir?

Meyve ve sebzelerin güneşte kurutularak tüketilmesi eski çağlardan beri süregelen yöntemlerinden biridir. Güneşte kurutulmaya en uygun bitkilerden biri ise domatestir.

Kurutulmuş domates tozu nedir?

Domatesin %93’ü sudan oluşmaktadır. Güneş ışığı altında kurutulan domates içindeki suyu kaybeder besin değerlerini, vitamin ve minerallerini yitirmez. Yaklaşık 16 kilogram taze domatesten 1 kilogram kurutulmuş domates elde edilir. Kurutulmuş domates taze domatese göre daha fazla likopen içerir. Sebze ve meyvelerde bulunan karotene benzeyen bir madde olan likopenin sağlık açısından son derece yararlı olduğunu bilimsel araştırmalarla kanıtlamıştır. Şimdi gelelim Kurutulmuş domates tozu nasıl elde edilir, sorusunun yanıtına...

Domates tozu nasıl elde edilir?

Taze domates, gerekli bazı işlemlerden geçirilerek kurutulur. Kurutma sonrasında çıkan kuru domates, özel bir sistemle öğütülerek domates tozu elde edilir. Tüm bu işlemler ürünün besin değerlerini kaybolmaması açısından doğal yöntemler kullanılarak gerçekleştirilmektedir. 


Domates tozu nerelerde kullanılır?


Antik Kuruyemiş'ten satın alabileceğiniz Domates tozu yemeklerde baharat olarak kullanılabilir. Börek, poğaça gibi hamur işlerinde tercih edebilirsiniz.Ayrıca köfte, tavuk ve balık harçlarınıza renk ve tat katacaktır.

 

Meyan kökü nedir, meyan kökü şerbeti tarifi!


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.