Hamilelikte kuruyemiş tüketimi

05-10-2020 10:35
Hamilelikte kuruyemiş tüketimi

Vitamin, kalsiyum, magnezyum ve potasyum açısından zengin bir besin olan fındığın çiğ olarak tüketimi hamileler için de öneriliyor. Hamilelikte kuruyemiş tüketimi...

Hamilelikte kuruyemiş tüketimi

İçerisinde bulunan ve insan beslenmesinde çok önemli rol oynayan Omega3 sayesinde anne karnındaki bebeklerin zeka gelişimi de olumlu yönde etkileniyor.

Çiğ fındık

"Folik asit ihtiyacının 5'te birini karşılıyor”

Çiğ fındık tüketiminin gebelikteki önemi hakkında açıklamalar yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Derya Kaptı şu sözlere yer verdi:

"Gebelikte fındık kullanımı, içerdiği folik asit sebebi ile çok önemli.
Her gün tüketilen bir avuç çiğ fındık, folik asit ihtiyacının 5’te birini karşılıyor. Ayrıca içerisindeki kalsiyum, magnezyum, potasyum, vitaminler, gebelik devamında çok önemli. İçerdiği lif nedeniyle de kabızlığa çok iyi geliyor. Omega3 içeriğiyle de zeka gelişimi açısından çok önemli. O yüzden gebelere günde bir avuç çiğ fındık öneriyoruz”

Çiğ fındığın faydaları

Bilindiği gibi fındığın dünyada en iyi yetiştirildiği bölge Doğu Karadeniz’dir. Sert kabuklu bir meyve olan fındık yararlı yağlar bakımında zengindir. Hamilelikte kuruyemiş tüketimi ve çiğ fındığın faydaları hakkında bazı bilgiler vermiştik. Yazımızın devamında ise çiğ fındığın faydaları nedir, faydaları nelerdir sorularına yanıt bulabilirsiniz. İşte Milliyet'te yer alan haberin detayları...
Çiğ fındığın faydaları nelerdir?

Bağışıklık sistemini güçlendirir. E vitamini açısından zengin olan taze ve çiğ fındık kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasını önler.

Kolesterolü düşürür. Oleik asit içeren fındık iyi kolesterolün seviyesini artırır.

Yaşlanmayı engeller.

Tokluk hissi verir.

Saç köklerini güçlendirir.

Mutluluk hormonlarını harekete geçirir.

Fındığın uzun süre kavrulması besin değerlerinin azalmasına sebep olmaktadır.

Düzenli olarak çiğ ve taze fındık tüketimi kalp krizi geçirme riskini azalttığı gözlemlenmiştir

Diyabet hastaları günlük diyetlerine fındık eklediklerinde glukoz intoleransında iyileştirme görülmüştür. Fındık lifli bir besindir. Lif sadece sindirimi değil, aynı zamanda kan şekerini dengeleyerek diyabet riskini ortadan kaldırır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.